Ca sa va introduc in atmosfera faina de la revelion am ales o piesa de la maestrul Gica Petrescu (click PLAY) ๐Ÿ™‚


 

Noaptea dintre ani m-a gasit anul asta in Ciucas, mai exact pe Varful Ciucas :D.
Joi seara, pe 30 decembrie, inca nu stiam unde sa petrecem revelionul. Bagam rapeluri pe Seaca dintre Clai impreuna cu Maria, cand primesc telefon de la Ruxi si ne invita in Ciucas, la Casuta. Fara sa stam mult pe ganduri acceptam invitatia. Rux si Andrei erau la Casuta inca de marti. Hotaram si noi plecarea pentru vineri pe la 10, sa ne mai odihnim putin,ย  dar bineinteles ca nu ne-a iesit si am reusit sa iesim din Bucuresti de abia pe la 12-13. Mai intarziem putin si pe la C….four Otopeni sa ne facem provizii. Putin mai mult de fapt, pentru ca ametiti cum eram (bine, hai numai eu ๐Ÿ˜› ), uitasem unde am parcat masina si am avut ceva de cautat in parcarea aia imensa :))

Bun, plecam de la market, mai facem o oprire la farmacie pentru ceva prafuri de raceala, facem o balaureala si prin Ploiesti (deci da, reusesc in ultima vreme sa ma ratacesc si prin orase, nu numai pe munte :)) ). Ratam intrarea spre Cheia, asa ca vizitam putin Ploiestiul, pe tot felul de stradute destul de dubioase. Dam intr-un final de drumul spre Cheia si cu Rock FM la radio ii dam bice inainte. Pe la 16:30 masinuta Mariei ne lasa in fata cabanei Muntele Rosu. Inghesuim in rucsacuri cumparaturile si pornim spre Casuta. Suntem intampinati cu o sorcoveala de catre Andrei si cu niste carnati la gratar preparati de Ruxi, care mesterea (se afuma ๐Ÿ™‚ ) inca pe la foc. Inceputul era bun! ๐Ÿ™‚

Ne mai facem de lucru pe afara, in jurul focului, pana cand frigul ne-a gonit la adapostul Casutei. Asta nu inainte de a ne bucura privirile si sufletul cu un apus minunat.

1.jpg

Andrei rezervase pentru noi 4 locurile cele mai faine (si calduroase ๐Ÿ˜€ ), la “matrimonial” cum zice Ruxi. Ne facem comozi si incepe “dicstractia” si pregatirea pentru revelion: glume, vin, povesti, amintiri, planuri, apoi iara un pahar de vin. Andrei sustine si un recital la muzicuta, primit cu aplauze de catre public. Si o febra musculara la stomac, de la atat ras (nu stia sa cante la muzicuta, dar a improvizat foarte bine) :))

La “apartamentul” de lux: Despot, Maria si eu

3.jpg

Andrei in timpul recitalului

5.jpg

Ruxi- self portrait ๐Ÿ™‚

6.jpg

Gluma e gluma, dar sa mai si muncim, ca sa zic asa :). Pe la ora 20:00 incepem pregatirile pentru “expeditie”. Tinta- Varful Ciucas. Pentru incercarea asta au fost selectionati cei mai curajosi din cei 12, cati eram la Casuta :d

Despot, Ionela, Andrei, Maria, Ruxi si eu ๐Ÿ™‚

Umplem rucsacurile cu haine de rezerva, ne asteptam la vant si frig extrem, specifice Ciucasului. Vantul deja incepuse sa bata destul de puternic. Mai luam un termos cu ceai fierbinte, o sampanie, ceva dulciuri si 3 artificii. Si pornim, pe la 8 si ceva. Prin padure era bine deocamdata, eram la adapost. Prima bucata de drum Andrei si Ruxi parca erau bagati in priza, au scos sufletul din mine, inima bubuia mai sa imi iasa din piept :)). Plecasem infofoliti de la Casuta si acum eram lac de transpiratie. Ne opream din cand in cand sa mai dam jos un polar, o bluza. Profitam de momentele asta sa imi mai trag sufletul. Cand a inceput urcusul ala infernal si interminabil spre cabana Ciucas am mai slabit ritmul, puteam sa tin si eu pasul acum cu ei ๐Ÿ™‚

Pe drumul spre Ciucas

7.jpg

Una din desele pauze de odihna (de tigara ๐Ÿ˜› )

8.jpg

La stana de langa cabana Ciucas ne adapostim, rontaim cate ceva si ne pregatim de “asalt” :). Punem cagulele, polarele, manusile, supramanusile, ce mai- cam tot ce aveam la noi. La iesirea din padure, vantul deja incepe sa isi incerce puterile cu noi. Ocolim cabana prin dreapta, pe la un releu sau antena, sa evitam o eventuala intalnire cu cainii de acolo. Pana pe varf avem ceva emotii, la niste traversari mai ciudate. Cateva portiuni erau acoperite cu zapada inghetata si noi nu aveam coltarii sau pioletii la noi. Dar cu atentie am reusit sa trecem si de asta. Am atins varful la 23:40.

Pe varf un vant turbat ne zboara de colo colo. Dar privelistea este magnifica. Cerul senin ne ingaduie sa cascam gura la miile de luminite de jos. Cerul da, dar vantul nu prea ne lasa, asa ca ne invartim sa gasim un loc mai adapostit unde sa asteptam cele 20 minute. Nu am gasit, asa ca ne inghesuim unul langa altul, ca pinguinii :). Ne chinuim sa aprindem si noi o artifica dar fara prea mult succes. Brichetele murisera de la frig iar chibriturile erau de nefolosit pe vantul ala. Pana la urma reusim sa aprindem una.

9.jpg

Pe la fara 5 min deja era plin de lumini jos, in toate partile. Priveliste de vis. Vorba lui Andrei, parca era bombardata Romania ๐Ÿ™‚

Si e 12:00, ieiiiii!!! Pupaturi, imbratisari, La Multi Ani! Ne chinuim sa desfacem sampania, dar cu manusile puse era cam greu :D. Andrei reuseste si el sa mai aprinda o artifica si ne bucuram ca niste copii.

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Luam fiecare cate o gura de sampanie si o zbughim repede la vale, manati de frig. Cu ceva emotii traversam portiunile mai delicate si,ย  obositi si inghetati (dar fericiti ๐Ÿ™‚ ), ne indreptam spre Casuta. Cu putin timp inainte de finish Ionelei i se face rau insa ne mobilizam s iajungem cu bine la caldurica. Ne incalzim cu niste ceaiuri, mancam niste cartofi prajiti (luati ieri de la supermarket :)) ) si ne retragem la somn, la coltul nostru “matrimonial”. Care somn s-a lasat asteptat pana dimineata, pe la 5-6. Sus la noi era o caldura infernala. De parca nu era destul de cald, am mai bagat si eu 2 butuci pe focย  si acum parca eram intr-un cuptor :)). Incepem sa scapam de haine. Degeaba, nici un efect. Din cand in cand mai intra cate o adiere de vant pe gemuletul minuscul de la noi de la etaj si atunci eram in extaz :)). Rux si Andrei nu au mai rezistat si au coborat sa se racoreasca si sa fumeze. Eu si Maria am ramas sus, nemiscati, nu mai eram in stare de nimic, intrasem intr-o stare de letargie :)). Intr-un final reusim sa adormim.

Sambata zi frumoasa. Incepem sa ne gospodarim nitel. O parte am plecat dupa lemne, altii dupa apa, fetele au inceput sa pregateasca o ciorba, super ciorba ๐Ÿ™‚

13.jpg

Cand m-am apucat si eu de “gatit” nu mai ramasese de taiat decat o lamaie :))

14.jpg

Pentru prima data am vazut si eu Bucegiul din Ciucas, pana acum prinsesem numai viscol si ceata.

15.jpg

Mmmmm! Super ciorba!

16.jpg

Pe seara am avut parte si de o mare de nori

17.jpg

18.jpg

Hehe, acolo ne-a gasit pe noi noul an ๐Ÿ™‚

19.jpg

Seara am stat o vreme sa ma afum la focul de afara :)) apoi m-am mutat la caldurica, in Casuta. Atmosfera de sarbatoareย  la gura sobei. Tragem o cantare de se aude pana la Silva cred, numai Maria nu stiu cum reuseste sa doarma in conditiile astea :))

Repertoriu bogat: Treceti batalioane romane Carpatii, Bucovina plai cu flori, Unde dragoste nu e nimic nu e, Desteapta-te romane, Macarale, Casuta noastra si multe multe altele :))

20.jpg

21.jpg

Pe la 22:00 toti fumatorii ramanem fara tigari :D. Plecam la colindat intai pana la Muntele Rosu apoi la noul sediu Salvamont de unde reusim sa capatam 2 tigari :)) Bune si alea!

Duminica pregatiri de plecare…Inainte de despartirea de Casuta mergem cu Fane sa ne arate cateva din “secretele” Casutei: portile, izvorul si Coltul.

22.jpg

23.jpg

24.jpg

Si gata…acasa, dupa 3 zile minunate pe munte, alaturi de oameni buni ๐Ÿ™‚

PS: a fost unul dintre cele mai frumoase revelioane petrecute de mine ๐Ÿ˜‰