Din anumite motive, cateva cuvinte doar, despre iesirea de sambata din Crai. Am avut norocul sa merg in tura cu domnul Dinu Mititeanu. Ce pot sa spun e ca a fost o experienta de neuitat. M-a impresionat verva si insufletirea cu care impartaseste din cunostintele sale…Sper sa mai am ocazia sa il intalnesc.

Apusul de vineri ne-a prins la iesirea din Rasnov. Pe la 22:00 am pus cortul in zona Plaiul Foii. Sambata dimineata a inceput cu ceva munca. Am carat ceva materiale necesare repararii unui refugiu. Dupa munca, a venit rasplata: o tura cu domnul Mititeanu pe branele Craiesei: Braul de mijloc- Umerii Pietrei Craiului.

Cateva din cele 50 de ganduri despre Piatra Craiului preluate de pe blogul domnului Mititeanu

11. PIATRA CRAIULUI -semetie a peretilor cu zidiuri de cetate, tacut insirate deasupra branelor, rauri albe si nepasatoare de grohotis, sagetari ale caprelor negre, taina a avenelor ascunse in abrupt, fior al linistii depline…

Ionel Coman

33.Intr-o lume a splendorii impietrite in marmura, dominata de verticale ametitoare, Braul de Mijloc al PIETREI CRAIULUI ofera contrastul unei insiruiri de nebanuite si incredibile prispe suspendate, adapostite cu tandrete la pieptul de piatra al muntelui, mici oaze de un verde uimitor de vital si luxuriant, covor bogat in care piciorul si sufletul calatorului se scufunda.

Codrut Clement Dan

39.Peretele de vest al PIETREI CRAIULUI – celebrul Westwand al sasilor brasoveni- cu ale sale muchii, creste si crestulite, turnuri si tzancuri, despartite de valcele, hornuri, brane, ferestre, strungi- reprezinta un imens labirint geologic si ne induce sentimente stranii, de exploratori adulti si seriosi si de joaca de copii fericiti.

Dinu Mititeanu

Si ceva poze de sambata